Tato výběrovka ze slunné Kostariky je vyvážená, delikátní a jemná. Sladká mandarinka podtržená honey zpracováním v kombinaci s komplexní aciditou a jemnou květnatou aromatikou anýzu a lipového květu spolu ladí naprosto perfektně!
Stanici vede rodina Sanchez, která farmaří na 70 hektarech úrodné půdy. Ročně zpracují 100 tun zelených zrn, což je pro představu asi 500 tun surových kávových třešní. A to už je pořádná nálož práce – proto se o farmy a mlýn stará všech sedm sourozenců rodiny Sanchez.
Costa Rica je vyspělá, bohatě působící země s dobrou infrastrukturou. I z toho důvodu je rozměr rodinné farmy poněkud jiný než například v Guatemale nebo Peru. Oblasti pro pěstování kávy v okolí hlavního města San José jsou pestré a mikroklima mezi nimi dost odlišné. Konkrétně Tarrazú, odkud pochází tato zrnka je oblast s vysokými nadmořskými výškami a strmými zelenými úbočími. Zpracovatelská stanice běží jako perfektně namazaný stroj, který během sklizně funguje 22 hodin denně. Zbylé dvě hodiny dne jsou vyhrazeny pro čištění strojů, takže vlastně nonstop provoz. Však taky není divu, že Sanchezové mají v kanceláři batch brew bunn na 3 litry kávy.
Rodina Sanchez je mimo jiné zapojená do projektu Bean Voyage, který propojuje farmáře z celé země, aby posílili svou pozici na trhu, ale měli také možnost se vzdělávat a zlepšovat. Program se zaměřuje na ekologii, biodiverzitu, zachovávání jedinečných ekosystémů Kostariky, ale i na férové ceny kávy a dlouhodobou spolupráci s importéry.
- Nadmořská výška: 1 400 m n. m.
- Farmář: rodina Sanchez