Kostarika je perlou střední Ameriky a nabízí plno úžasných káv, které spojují intenzivní ovocné tóny a komplexní sladké tělo. Jednou takovou kávičkou je tato promytka z estonské pražírny Kokomo. Díky tónům krémově sladkých broskví, meruněk a tropického granátového jablka bude Hermosa ideálním filtrem pro milovníky vyvážených ovocných káv.
Kostarika je známá vysoce kvalitní kávovou produkcí a oblast Tarrazu v regionu San Jose není výjimkou. Podoblast zvaná Dota je domovem právě této kávy a její otisk v podobě terroiru ucítíte v každém doušku. Před příchodem organizace Coopedota zaměřené na pěstování a zpracování výběrové kávy měli farmáři kávy v této oblasti těžké podmínky. Producenti neměli dostatek znalostí o agronomii, jejich káva byla prodávána prostředníkům, kteří producentům neplatili férově, a nebyly zde žádné mokré mlýny, což znamenalo velmi dlouhou a nákladnou cestu ke zpracování kávy.
To se změnilo, když do regionu přišli Estanislao Ureña Mora a jeho bratr Jose, kteří zde založili dvouhektarovou plantáž a začali pěstovat kávu pokročilými postupy a bez použití agrochemikálií. I díky nim následně Ramon Blanco postavil mokrý mlýn v San Pablo de Leon Cortes, a producenti začali svou kávu tam vozit. V roce 1929 byl postaven další mokrý mlýn ve městě Santa Maria, ale kvůli nejistotě v cenách se producenti obrátili na Národní banku Kostariky. Ta projekt pěstování kávy v regionu podpořila, a tak vznikla Coopedota.
Odrůdy které se zde pěstují, jsou hlavně Caturra a Catuai, ale někteří farmáři experimentují s odrůdou Obata, křížencem mezi Timor Hybrid a Villa Sarchi.
- Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n. m.