Z dílny slovinské pražírny Stow můžete ochutnat experimentální zrnka z Kostariky. Mimořádně komplexní káva, v níž se příjemná vůně skořice prolíná s ovocnou intenzitou borůvek. Káva je neuvěřitelně sladká se sladovou chutí a středním až plným tělem. Kyselost je střední s nádechem kandované limetky. Bohatou komplexnost šálku doplňuje lehce perlivý pocit v ústech připomínající šampaňské. Zkrátka káva, kterou si nesmíte nechat ujít!
Luis Eduardo Campos je známý svou neuvěřitelnou vášní pro experimentování s různými metodami kvašení a sušení. Tato káva se zpracovává jedinečným způsobem, termální fermentací, která patří k nejinovativnějším na světovém trhu. Při jednom ze svých nesčetných experimentů si Luis Campos všiml, že cukry ve slizu zvláštním způsobem karamelizují, když do fermentačních nádob, kde probíhá běžný anaerobní proces, přidá vodu o teplotě kolem 80 stupňů Celsia. Vzniklý vysokoteplotní šok umožňuje sladkým chutím proniknout přes pergamen do kávových zrn, což vede k velkolepému chuťovému profilu v šálku kávy.
Kdo touží po kávách slaďounkých, jako kdyby oslazených lžičkou medu, tomu určitě nemohou ujít skvosty ze středoamerické Kostariky. Kostarika si již po dlouhou dobu drží pověst vývozce kvalitní a chutné kávy, čemuž může vděčit hlavně proaktivně zapojené vládě, dobře rozvinuté infrastruktuře a vhodným klimatickým podmínkám.
- Nadmořská výška: 1750 m n.m.
- Farma: Finca la Ortiga