Výběrová káva Kostarika DON MACHO z německé pražírny Supremo je charakteristická tóny broskví, marcipánu a hroznového vína.
Slavný mikromlýn je ukázkou vysoké úrovně kvality zpracování v Kostarice. Santa Rosa 1900 rozdělila okolní zemědělskou půdu na menší Fincas, aby vynikly různé chuťové profily. Finca Macho je naše oblíbená. Efrain Naranjo vyrostl na kávové farmě svých rodičů. Od mládí se učil, jak důležité je zpracování a selektivní sběr třešní, a svou výchovu nazývá „nejlepší školou života“. V roce 1978 Efrain převzal svůj první hektar zemědělské půdy. Rychle zjistil, že je třeba investovat, a přijal těžké rozhodnutí: Odstěhoval se do Spojených států, aby ušetřil peníze. Když se v roce 2004 vrátil do Kostariky, koupil další zemědělskou půdu v Tarrazu. To byla Finca Macho. Mikroklima, nadmořská výška a půda mají výrazný vliv na profil šálku. Stinné stromy chrání kávovníky a dodávají půdě organický materiál. Rodina je hrdá na to, že pracuje co nejudržitelněji. Nepoužívají se žádné herbicidy a spousta ruční práce se používá k udržení zdravých rostlin. Nižší výnosy z farmy znamenaly, že rostliny absorbovaly více živin, čímž se zlepšila kvalita a intenzita.
Třešně zpracované touto metodou začínají v procesu stejně jako u metody promyté. Po sklizni putují do depulpačního stroje, aby byly zbaveny slupek. Stroj lze nastavit tak, aby za sebou nechal různá množství dužiny (slizu), což procesu dodá název - podle toho, kolik slizu na kávě ulpí se následně medová metoda dále dělí např. na white, red, black honey atd. Zelená káva se slizem se nechá uschnout na slunci, kde je nadále kontrolována, aby bylo dosaženo správné míry vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1900 - 2000 m n. m.