Výběrová káva Kostarika CORDILLERA DEL FUEGO z polské pražírny Sheep & Raven je charakteristická tóny sušených švestek, skořice a čokolády.
Tato zrnka pochází z farmy Cordillera del Fuego, patřící Fernandu Corderovi a jeho rodině. Za experimentálním zpracováním tohoto lotu stojí Luis Campos. Pro toto zpracování si vybral ty nejzralejší kávové třešně s vysokým obsahem cukru. Kávové třešně jsou odrůd Caturra a Catuai, která je podle Luise pro tuto metodu nejlepší.
Po pečlivém vybírání třešně uzavřel do sudů s přidanou lepkavou vrstvou z jiného lotu bez přístupu vzduchu. Kávu fermentoval přibližně 24 hodin při teplotě těsně pod 10°C. Kvašení trvá do té doby, než je veškerý cukr zpracován a začne vznikat alkohol. Během fermentace se uvolňuje oxid uhličitý, které vyvíjí tlak na zrna a zlepšuje se tím chuť. Teplota, pH a měření cukru jsou v Luisově anaerobním procesu tři nejdůležitější faktory.
Po fermentaci nechá kávu několik dní sušit na afrických postelích a jelikož jsou zrnka obalená v extra lepkavé vrstvě, trvá sušení déle než obvykle. Kávu pravidelně obrací, prvních pár dní dokonce každých 20 minut. Lepkavá vrstva dužiny, která na kávě zůstává, při sušení lehce karamelizuje spolu s přirozeně přítomnými cukry v zrnku a díky tomu pak káva nabývá na sladkosti a jemnosti.
- Nadmořská výška: 1 700 m n. m.