Představujeme vám další třešňovou novinku od nizozemské pražírny DAK Coffee Roasters, která si vás zaručeně získá svým jedinečným profilem. Tato káva je ideální pro milovníky naturálních anaerobních káv, které přinášejí neotřelé chuťové zážitky. Zrnka této kávy prošla dvojnásobnou anaerobní fermentací, což jim dodalo zajímavý, lehce funky charakter s krásně sladkým profilem. V šálku vás překvapí tóny třešňové kombuchy, hroznů, mandlového sirupu a karamelu, což vytváří jedinečnou kombinaci chutí, kterou si zamilujete.
Tato káva pochází z oblasti Chirripo, která má společné pohoří táhnoucí se až do Panamy. Půda a podnebí umožňují rodině Alvarado pěstovat různé odrůdy a dosahovat vynikajících výsledků. Majitelem farmy Finca El Salitre je Johnny Alvarado Abarca, jehož rodina vlastní také zpracovatelskou stanici Corazon de Jesus, kde byly poté třešně zpracovány. Johnny je velmi talentovaný producent kávy, mnohokrát se umístil v soutěži Cup of Excellence a svou kávu posílá do celého světa, aby si ji mnozí lidé mohli vychutnat. Mikromlýn Corazon de Jesus založila rodina Alvarado Fonseca v roce 2015 a od svého otevření se výrazně zlepšil, což vedlo ke každoročnímu zlepšování procesu zpracování a tím i kvality jejich kávy. Mlýn zpracovává kávu různými metodami, včetně plně promyté, naturální, honey a různých anaerobních procesů.
Zpracování kávy metodou anaerobic natural dodává její chuti jedinečnou hloubku. Po sběru se pečlivě vybrané kávové třešně umístí do hermeticky uzavřených plastových nádob, kde fermentují bez přístupu kyslíku. Tento proces umožňuje třešním fermentovat vlastními enzymy, což vytváří unikátní chemické reakce a zintenzivňuje chutě a aroma. Po fermentaci se třešně suší na slunci na sušicích stolech, kde pokračuje další fermentace, která dále prohlubuje jejich charakter a komplexnost.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.