Užijte si sladkého a ovocného zážitku s touto lahodnou kávou od slovenské pražírny Concept Coffee Roasters. Tato naturálně zpracovaná káva z Kostariky je plná ovocných tónů malin a ostružin společně se sladkou karamelovou dochutí. No prostě dokonalá kombinaci pro ty kávomily, kteří se rádi pochutnávají na ovocných a sladkých kávičkách.
Las Lajas je dobře zavedený mikromlýn, který vlastní a provozuje Oscar Chacon a jeho žena Francisca. Mikromlýn Las Lajas má samostatnou zpracovatelskou linku pro své ekologické farmy. Kromě některých ekologických lotů mají k dispozici také širokou škálu honey a neturálních postupů pro zvýšení kvality a vytvoření komplexnějších profilů. Jejich procesy mají specifické výsledky v závislosti na několika kontrolovaných proměnných, jako je odrůda, obsah brix, tloušťka vrstvy na patře nebo africkém lůžku a způsob rozvlákňování.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1450 - 1600 m n. m.