Výběrová káva Kongo SOCIÉTÉ MAITÉ z rakouské pražírny Jonas Reindl Roasters je charakteristická tóny marmelády, peckovitého ovoce a bergamotu.
Majitelé Société Maitea, Eba Murua a Wally Mahindu tvrdě pracují na tom, aby setřásli negativní obrazy spojené s minulostí Kivu. Pomáhají budovat lepší budoucnost obyvatelům prostřednictvím výzkumu a školení. Mycí stanice najdete v regionu v průměru každé 2 km. Káva se nechá fermentovat 12 hodin přes noc (od 20:00 do 8:00) v suché fermentační nádrži. Nakonec se káva promyje, aby se odstranily veškeré konečné nečistoty, a poté se suší a třídí a následně je připravená k exportu.
- Oblast: South Kivu
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1700 - 1900 m. n. m.
- Odrůda: Bourbon, Blue Mountain