Jsme rádi, že se s vámi můžeme podělit o tuto výjimečnou kávu z kolumbijské Finca El Paraiso a upraženou pražici z Crankhouse . Ochutnání této kávy vás přesune na rozkvetlou louky plnou parmských fialek, mezi kterými si na rozložené dece vychutnáte tóny sušeného manga a čokoládového ganache.
Paraiso je ve světě výběrové kávy dobře známé díky svým novým technikám fermentace. Jméno běžně spojované s Paraiso je Diego Samuel, stejně tak jeho sestra Yenni Esperanza si zaslouží uznání a dovozní partner Cata Exports jí dal hlas prostřednictvím této krásné kávy. Yenni vede farmu a se svým ženským týmem řídí celou produkci, navíc spolupracuje také se sousedními producentkami.
Káva je zpracována procesem tepelného šoku. Na začátku procesu se sklízí 95 % zralých třešní, 5 % červených třešní (polozralých). Třešně se omyjí ozonovanou vodou, aby se odstranily mikroby. První fáze anaerobního kvašení třešní po dobu 48 hodin v nádržích s přetlakovým ventilem při teplotě 18 °C. Poté následuje takzvané odkalení. Ve druhé faázi probíhá anaerobní kvašení po dobu 48 hodin při teplotě 21°C. Následuje promývání tepelným šokem (za účelem přenosu a fixace aromatických látek). Nejprve vodou o teplotě 40 stupňů, poté vodou o teplotě 12 stupňů. Poslední fází je řízené sušení trvající přibližně 34 hodin s recirkulací vzduchu při jedné teplotě 35°C a relativní vlhkosti 25 %, dokud není dosaženo vlhkosti mezi 10 a 11 %.