Když se řekne "Wush wush", je to jako tajné zaklínadlo, které přivolá všechny experty na výběrovku - a to z dobrého důvodu. Tato odrůda je poslední roky jednou z nejžádanějších kávových specialit, a o co zajímavější je, když ji nám napražili experti z australské pražírny Black Mass. Tato exkluzivní zrnka zpracovaná laktickou fermentací budou opravdovým zážitkem ať už na espressu nebo filtru, kde vás zaujme aroma levandule a delikátní tóny červeného hroznového vína a ostružiny Boysenovy, což je kříženec evropských a amerických odrůd ostružin. Pokud se vyžíváte v nuancích druhů ostružin stejně jako chutí kávy, pak je tento balíček právě pro vás.
V kolumbijském regionu Quindío se nachází farma Campo Hermoso, která je důkazem odolnosti tří generací v nelítostném terénu kávového průmyslu. Edwin Noreña, slavný farmář třetí generace, Q-grader (nejvyšší certifikace hodnotitele kávy) a agroprůmyslový inženýr, zde vede boj proti nejistotě. Proto svou milovanou Campo Hermoso přivedl do odvážného světa výběrové kávy, kde je inovace jednou z hlavních ingrediencí k růstu a vyšší kvalitě.
Odrůda Wush Wush, pocházející z oblasti Gesha v Etiopii, proslulé v kávovém světě svým výjimečným chuťovým profilem, který je charakterizován květinovými tóny, živou kyselostí a dlouhotrvající sladkostí. Její příběh je zahalený tajemstvím a sahá do počátku 20. století. Existují teorie o náhodném objevu, nebo o záměrném pěstování farmáři hledajícími skrytý potenciál kávy.
Tento lot byl zpracován laktickou fermentací mléčnými bakteriemi po dobu 8 hodin, následovanou dvěma cykly anaerobní fermentace po dobu 72 a 75 hodin a zpracování zakončuje 21denní sušení na slunci.
- Nadmořská výška: 1.650 m n. m.