Výběrová káva Kolumbie OMAR SAUL ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny třešňového likéru, vína, hořké čokolády a kiwi.
Omar Saul, z jehož rukou pochází tato káva, se pěstování věnuje již 10 let na své farmě La Flor v nadmořské výšce 1.650 m.n.m. Mimo odrůdu Pink Bourbon se také zabývá pěstováním odrůdy kávovníků Pacamara, jako v případě této Kolumbie, která je zpracována experimentální metodou oproti suchému zpracování odrůdy Pink Bournon.
Experimentální metoda u této kávy spočívá v karbonické maceraci, kdy jsou kávové třešně naloženy do vzduchotěsných sudů. Tento proces známe z anaerobního zpracování. Rozdíl však při této metodě spočívá v tom, že třešně jdou do sudů s vodou celé a neoloupané, tedy i s dužinou. Označením karbonická je míněno především to, že proces fermentace probíhá za zvýšeného množství oxidu uhličitého, který se z třešní uvolňuje. Fermentační proces častokrát probíhá také za lehce zvýšeného tlaku po dobu několika dnů až týdnů.
- Producent: Omar Saul
- Farma: La Flor
- Oblast: Huila, San Adolfo
- Zpracování: Experimentální
- Nadmořská výška: 1.650 m.n.m.
- Odrůda: Pacamara
- Sklizeň: Prosinec 2020