Kávová Piña Colada je tu! Monteblanco Coconut Lemonade je svěží ovocná exploze od pražírny Foundation Coffee. Šálek této kávy hraje jasnými tóny kokosu, mléčné čokolády a citrónové trávy, které se skvěle doplňují s jemnou sladkostí vanilky. Tato kávička je ideální pro milovníky intenzivních ovocných kofermentů, kteří se nebojí experimentovat.
Tato káva pochází z farmy Monteblanco, která se nachází v obci Acevedo, v oblasti San Adolfo. Farmu obklopuje národní park Cueva de los Guácharos, což přispívá k jejímu unikátnímu mikroklimatu, které se pohybuje mezi 16 a 22 stupni Celsia. Název Monteblanco, tedy bílý kopec, farmě daly bílé mraky, které pravidelně zakrývají vrcholky okolních hor. Farma je v rukou Rodriga Sáncheze Valencie, který pokračuje v rodinné tradici zahájené jeho dědečkem. Na ploše 14 hektarů pěstuje nejen odrůdy Geisha, Pink Bourbon, Pacamara, Caturra Purple a Caturra Red, ale také se specializuje na sušení kávy a vlastní mycí stanici. V roce 2017 postavil cuppingovou laboratoř na farmě La Loma, která slouží pro hodnocení vzorků, vyhodnocování úrody a nákup kávy. Káva Monteblanco se těší velkému uznání a v roce 2017 a 2018 vyhrála 1. a 2. místo v Yara Champion Program a v roce 2019 se stala vítězem Roasters United.
Odrůda Caturra Purple byla zvolena pro toto experimentální zpracování díky své univerzálnosti a skvělé sladkosti. Tento proces zahrnuje anaerobní fermentaci za použití lokálně produkovaného ovoce – chalupy (španělská verze passion fruit) a kokosu. Po několika dnech fermentace se výsledná směs přidá k odslupkované kávě, která následně fermentuje v uzavřených plastových nádobách po dobu 150 hodin. Poté je káva očištěna od slizu a sušena po dobu 18–20 dní. Po vysušení se káva nechává odpočívat v pytlích, než je před odesláním na export pečlivě očištěna.
- Nadmořská výška: 1.730 m n. m.