Pokud máte chuťové pohárky naladěné na šťavnaté chutě, měli byste zkusit tuto novou kávu odrůdy Pink Bourbon od pražírny BeBerry Coffee. Tato naturálně zpracovaná kávička z Kolumbie nabízí vynikající šťavnaté aroma připomínající džus z tropického ovoce a červené hrozno společně s příjemnou aciditou pomeranče, což vytváří dokonalou kombinaci pro všechny, kdo hledají nové chuťové zážitky.
Tato káva byla vypěstována na farmě Finca El Guayacan, která se nachází ve velmi známé kolumbijské oblasti Huila. Vulkanická jílovitá půda v této oblasti je bohatá na živiny a tím pádem přispívá k již skvělým podmínkám pro pěstování velmi kvalitní výběrové kávy. Kromě kávy pěstují Miriam a Libardo na své farmě také plantain a juku. Miriam Quesada Enciso je druhou generací pěstitelů kávy. Tuto farmu zdědila po svém bývalém manželovi, když si rozdělili půdu. Kávu na farmě pěstuje od roku 2005. Dnes Miriam se svým současným manželem Libardem řídí společnost Finca El Guayacan a zaměřuje se na kvalitní pěstování a zpracování.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1550 m n. m.