Tahle brazilská zrna od varšavské pražírny Trigger udělají radost milovníkům nekyselých káv. Můžou se nad nimi rozplývat stejně, jako se bude na jejich jazyku rozplývat chuť karamelu, třešní s jemným květinovým podtónem.
Rodina Sanglard pěstuje kávu na farmě Serra do Boné v okrese Minas Gerais od roku 1988. Původní pastviny pro dobytek v obci Araponga ale postupem času pokryly kávové keře. Když se v roce 2003 rodina Carlose Sérgia Sanglarda poprvé zúčastnila soutěže Cup of Excellence a stanula na nejvyšším stupni vítězů, věděli, že zaměření na výběrovou kávu byl krok správným směr. Když Carlos rodinu v roce 2021 navždy opustil, přenechal svým synům Matheusovi and Natanovi cenný kávový odkaz se zaměřením na kvalitu.
Pulped natural je proces, kdy je z kávové třešně odstraněna slupka. Díky tomu zůstává kávový sliz během procesu sušení stále nedotčený. Káva se tedy suší s touto lepkavou ovocnou dužinou, která je stále připojena. Proces je svým způsobem kompromisem mezi suchou metodou a promytou metodou.
Odrůda Bourbon vznikla přírodní mutací z kávovníku Typica a stalo se tak na ostrově Réunion (v té době nazýván Bourbon). Výnos je u této rostliny vyšší, ale stále nedosahuje výsledků ostatních vyšlechtěných odrůd. Lidi v kávovém průmyslu oceňují tento typ pro jedinečnou sladkost. Pro plody je typická červená, žlutá a výjimečně oranžová barva.