Výběrová káva Kolumbie MIGUEL ARIAS z české pražírny Dos Mundos je charakteristická tóny koláče tarte tatin, bezinkové šťávy a červených hroznů.
Naše nejrychlejší (sbíraná letos v lednu) káva pochází od Miguela Ariase, který pěstuje kávu již 30 let od svých 18 let. Jeho šestihektarová farma jménem Santa Marta se nachází v oblasti Inza, Cauca. Farma je osázena odrůdami tabi, castillo, tambo a pink bourbonem. Celkem je na farmě asi 24 000 stromů.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou. Následně se káva přesune na betonové plochy (patio), nebo na vyvýšené africké postele. V tomto případě se suší 8 - 14 dní v závislosti na počasí.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.