Výběrová káva Kolumbie LOS ANGELES z dánské pražírny La Cabra je charakteristická jemným ovocným profilem a citrusovou šťavnatostí.
Jedná se o první spolupráci pražírny s Marií Bercelií Martínez a jejím projektem Finca Los Angeles. Tato farma se nachází hned za městem Acevedo v jižní Huile, nedaleko centra velkého kávového průmyslu v Pitalitu. María má v zemědělství dlouhou historii a vyrostla v Nariño na farmě s dobytkem. Přestěhovala se se svým manželem do Putomayo na dalekém jihu Kolumbie a otevřela železářství. Byla to však doba velkých nepokojů v regionu, jednom z nejvíce postižených partyzánským násilím a produkcí koky. Manželé byli násilím vyhnáni ze svého domu a přestěhovali se do Pitalito, aby začali znovu. Nakonec koupili pozemek, který se v roce 2010 stal Los Angeles, protože slyšeli, že výroba kávy může být výnosným obchodem. María a José měli s kávou velmi malé zkušenosti, tak jim zpočátku pomáhal kolumbijský svaz vyrábějící kávu FNC a nyní pěstuje kávu na 13,5 hektaru. Ačkoli jsou osázeny převážně Kolumbií a Caturrou, mají také malé pozemky Pink Bourbon a Geisha.
Tato šarže je příkladem první, s odstraněnou dužinou, fermentované po dobu 36 hodin a promyté kávy. Toto poměrně dlouhé kvašení vede k měkkému a komplexnímu ovocnému profilu s ostrou citrusovou kyselinou. Pro proces fermentace jsou kávové třešně naloženy do fermentačních nádob, kde kvasí po několik hodin, kdy se následně promývají vodou a dále se třídí a suší na vyvýšených postelích, dokud míra vlhkosti neklesne na požadovanou úroveň.
- Producent: Maria Bercelia Martínez
- Nadmořská výška: 1.700 m.n.m.
- Sklizeň: Prosinec 2020