Kolumbie LA COLOMBIA

od Hola Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Hola Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Ciudad Bolivar
Odrůda
Caturra, Chiroso
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Medové (honey)
Chuťový profil
Čokoláda s pomerančem, Marmeláda z červeného ovoce, Sušené meruňky
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Přichází výběrová káva Kolumbie - LA COLOMBIA od pražírny Hola Coffee! Tento exkluzivní šálek vás zahalí do chutí marmelády z červeného ovoce, které se snoubí se sušenými meruňkami a finální nádech čokolády s pomerančem vám dodá energii na celý den. Tato káva je zpracována metodou honey, která jí dodává komplexní chuťový profil.

La Colombia má 130 ha, z nichž 65 ha je osázeno kávou, 30 ha tvoří původní lesy a 40 chráněné přírodní rezervace, které jsou nejen domovem živočišných a rostlinných druhů, ale také vodních zdrojů, které zásobují region a z nichž těží více než 100 rodin v oblasti. To vše dělá z Kolumbie pro společnost Cafelumbus velmi výjimečné místo, protože tato farma díky svým podmínkám a veškeré práci zaměstnanců produkuje vysoce kvalitní kávu. Mimo jiné se zde nacházejí i velmi speciální mikroloty, včetně Maragogype, Caturra či Geisha. Gonzalo, manažer této farmy, je součástí společnosti již 8 let, oceňujeme jeho nasazení a otevřený přístup k učení se novým technikám výroby výběrové kávy s vysokými standardy kvality.

Metoda zpracování kávy honey představuje kombinaci obou metod - suché a promyté. Když se tato metoda správně podaří, výsledná chuť kávy je velice komplexní. V rámci tohoto zpracování kávy jsou známy i další podkategorie: yellow, red, gold, black nebo také white honey. Nespornou výhodou u metody Honey je její nízká náročnost na množství vody použité pro zpracování kávy. To, co nejvíce ovlivňuje výslednou chuť kávy kromě regionu, podnebí během pěstování a odrůdy, je její zpracování. U metody Honey záleží při zpracování na dvou základních faktorech. Prvním je množství ponechané dužniny a slizu na zrnu. Druhý rozhodující faktor ovlivňující kvalitu je délka sušení a sluneční intenzita během něj.

  • Nadmořská výška: 1600 - 2050 m n. m.
  • Producenti: různí lokální producenti
  • Sklizeň: 2022

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice