Přichází výběrová káva Kolumbie - LA COLOMBIA od pražírny Hola Coffee! Tento exkluzivní šálek vás zahalí do chutí marmelády z červeného ovoce, které se snoubí se sušenými meruňkami a finální nádech čokolády s pomerančem vám dodá energii na celý den. Tato káva je zpracována metodou honey, která jí dodává komplexní chuťový profil.
La Colombia má 130 ha, z nichž 65 ha je osázeno kávou, 30 ha tvoří původní lesy a 40 chráněné přírodní rezervace, které jsou nejen domovem živočišných a rostlinných druhů, ale také vodních zdrojů, které zásobují region a z nichž těží více než 100 rodin v oblasti. To vše dělá z Kolumbie pro společnost Cafelumbus velmi výjimečné místo, protože tato farma díky svým podmínkám a veškeré práci zaměstnanců produkuje vysoce kvalitní kávu. Mimo jiné se zde nacházejí i velmi speciální mikroloty, včetně Maragogype, Caturra či Geisha. Gonzalo, manažer této farmy, je součástí společnosti již 8 let, oceňujeme jeho nasazení a otevřený přístup k učení se novým technikám výroby výběrové kávy s vysokými standardy kvality.
Metoda zpracování kávy honey představuje kombinaci obou metod - suché a promyté. Když se tato metoda správně podaří, výsledná chuť kávy je velice komplexní. V rámci tohoto zpracování kávy jsou známy i další podkategorie: yellow, red, gold, black nebo také white honey. Nespornou výhodou u metody Honey je její nízká náročnost na množství vody použité pro zpracování kávy. To, co nejvíce ovlivňuje výslednou chuť kávy kromě regionu, podnebí během pěstování a odrůdy, je její zpracování. U metody Honey záleží při zpracování na dvou základních faktorech. Prvním je množství ponechané dužniny a slizu na zrnu. Druhý rozhodující faktor ovlivňující kvalitu je délka sušení a sluneční intenzita během něj.
- Nadmořská výška: 1600 - 2050 m n. m.
- Producenti: různí lokální producenti
- Sklizeň: 2022