Tato Kolumbie JUICY PEACH přináší vyváženost a komplexnost. Očekávejte parádní sladkost smetany a vanilky. Najdete zde i chutě broskve, což dodá vašemu šálku to pravé „ořechové.“ Ochutnejte toto kafíčko i vy!
„Ahoj, jmenuji se Brayan a narodil jsem se tady v Acevedu, obci v kolumbijském státě Huila, konkrétně v San Odolfo, venkovské oblasti, kde se pěstuje káva a která je jednou z oblastí s největší produkcí kávy. Tady je zvykem učit se všem ctnostem a znalostem, které nám dává země, dává nám nástroje, abychom mohli v budoucnu pracovat. Od mých 13 let mě otec bral po škole na farmu, abych věděl všechno o kávě, díky čemuž jsem po letech pochopil, že to je to, co mě baví a co chci dělat, až vyrostu. Letos se mi podařilo vytvořit projekt s více než 60 pěstiteli kávy, mezi nimiž je i moje rodina, kteří sbírají a prodávají kávu za lepší cenu na třešňových plantážích, a je to těžká práce, protože sbíráme v místech, kde by si lidé ani nedokázali představit, jak je to těžké. Nakonec je pak společně s lesem a stanicí Ancla zpracováváme, přidáváme hodnotu a dosahujeme jedinečných profilů, které chci, abyste brzy ochutnali, protože jedním z mých snů je dostat kávu San Adolfo Huila do celého světa."
Tato káva se zpracovává 24-ti hodinovou před-fermentací v plastovém sáčku, po níž následuje 24 hodin aerobní fermentace v třešních, aby se následně odstranil obal. Poté proběhla anaerobní fermentace s ovocem, které bylo pro dosažení vyšší koncentrace chutí 5 dní dehydratováno a 10 dní mechanicky sušeno s pětidenní přestávkou na podporu vyššího uchování chutí.
Jméno odrůdy Tabi znamená v dialektu Guambiano (domorodý kolumbijský kmen) "dobrý". Tato káva má pozitivní chuťové vlastnosti svých rodičů Bourbon a Typica a zároveň je odolnější vůči rzi listové.
- Nadmořská výška: 1400 - 1600 m n. m.