Výběrová káva Kolumbie INFUSED COFFEE SELECTION z dánské pražírny La Cabra je sada čtyř 100gramových balení kávy. Každá káva byla fermentována s přídavkem skořice, máty, mandarinek nebo maracuji, což vytváří zcela nové chuťové tóny, než na jaké jsme zvyklí.
Mandarin
- Chuťový profil: mandarinky, citrusy, mandarinková kůra
- Zpracování: promyté
- Odrůda: Castillo
Cinnamon
- Chuťový profil: skořice, jablečný koláč
- Zpracování: promyté
- Odrůda: Pink Bourbon
Mint
- Chuťový profil: máta, tropické ovoce
- Zpracování: honey
- Odrůda: Pink Bourbon
Passionfruit
- Chuťový profil: sušené ovoce, kakao, maracuja
- Zpracování: honey
- Odrůda: Castillo
Všechny tyto kávy vypěstovala rodina Arcila nedaleko Arménie v kolumbijské oblasti Quindio. Mátovou a skořicovou šarži vypěstoval jeden ze dvou bratrů, kteří založili společnost Cofinet, Felipe Arcila, na své farmě Jardines del Eden. Jardines del Eden jsme měli možnost navštívit během naší listopadové cesty a zůstali jsme v úžasu nad její krásou. Stojí vysoko v horách nad vesnicí Pijao a mraky padající do údolí pod ní v den naší návštěvy jen umocňovaly dramatickou scenérii. Jedná se o vlajkovou loď Cofinetovy farmy, kde se pěstuje nespočet exotických odrůd, jako jsou SL28, Geisha a Java, spolu se vzácnými mutacemi, které jsme ještě neviděli, jako je Striped Bourbon a Chilli Bourbon, přírodní mutace Bourbonu s lehce pikantními třešněmi. Zdejší vulkanická půda a vysoká nadmořská výška vedou k získání vynikající suroviny s výraznou terroirovou chutí, která je ideální pro to, aby odolala výrazným chutím přidaným později během fermentace. Šarže s maracujou a mandarinkou vypěstovali Felipeho rodiče Jairo Arcila a Luz Helena Salazar na své farmě Finca Maracay. Zde je nadmořská výška o něco nižší, farmy leží o něco blíže městu Arménie. Jairo a Luz Helena přistupují k zemědělství o něco tradičněji, pěstují převážně hybrid Castillo odolný vůči chorobám, ale díky svým dlouholetým zkušenostem produkují také surovinu vynikající kvality, avšak s o něco nižší intenzitou primárních terroirových chutí.