Parádní bezkofeinová kávička na espresso od Concept Coffee. Tahle bezkofeinová Kolumbie vás určitě nadchne svým chuťovým profilem. V chuti najdete karamel, skořici a třtinový cukr. Prostě dobrá sladká kávička a ještě navíc bez kofeinu!
Společnost El Vergel se rozhodla vyrábět velmi kvalitní kávu bez kofeinu, když zjistila, že veškerá káva používaná v Kolumbii k výrobě kávy bez kofeinu je nekvalitní. Proto se naše bezkofeinová káva vyrábí z káv z farmy El Vergel, tedy z káv prvotřídní kvality, které nám umožnily vytvořit bezkofeinový produkt, který i přes tento proces neztrácí v šálku svou sladkost.
A jak se vlastně stane, že je kávička bez kofeinu? Zpracuje se metodou sugar cane. Nejdříve se zrna očistí horkou párou a následně se hydratují horkou vodou, aby nabobtnala a změkla. Ve druhé fázi se přechází k hydrolýze kofeinu, která probíhá díky kyselině chlorogenové, která je přírodní součástí kávových zrn. Extraktory se získávají přirozenou cestou fermentací cukrové třtiny – odtud název procesu. Za pomocí ethyl acetátu se redukuje množství kofeinu v zrnech na požadovanou úroveň v několika stejných opakujících se krocích namáčení. Následně se zrna opět pročistí od zbytku ethyl acetátu saturovanou párou a jsou mechanicky usušena na požadovanou běžnou úroveň 10–12 % vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.