Výběrová káva Kolumbie EL PARAISO RED PLUM ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny levandulové limonády, zralých švestek a citrónové trávy.
V roce 2008 zahájil Diego Samuel Bermúdez rodinný projekt pěstování a zpracování kávy. Dnes už má velmi zvučné jméno ve světě výběrové kávy. Byl jedním z prvních v Kolumbii, který začal experimentovat s fermentačními procesy přidáváním různých druhů mikroorganismů a kvasinek. Všechny své recepty si odkládá, díky čemuž je dokáže opakovat dle požadavků zákazníka. Momentálně pracuje zejména s odrůdami Castillo, Pacamara, Gejsha a Laurina. My jsme si vybrali odrůdu Castillo, která je anaerobně laktačně fermentovaná a byla vypěstována ve výšce 1930 metrů nad mořem. První část fermentace třešní v anaerobních bioreaktorech s přetlakovým ventilem proběhla při teplotě 18°C a trvala 48 hodin. Ve druhé části, která také trvala 48 hodin byla použita teplota 21°C. Diego následně sušil bobule 34 hodin s recirkulací vzduchu a kontrolovaná teplota byla 35°C. Díky tomuto jedinečnému zpracování si můžeme vychutnat kávu s velkou čistotou chuti a výbušnou sladkostí. V chuťovém profilu najdeme levandulovou limonádu, zralé švestky a citronovou trávu.
- Producent: Diego Bermudez
- Oblast: Piendamo Cauca
- Zpracování: Anaerobní
- Nadmořská výška: 1930 m n.m.
- Odrůda: Castilo
- Sklizeň: 7/2020