Výběrová káva Kolumbie Diego Samuel Bermundez z pražírny Rebelbean je charakteristická tóny broskví, meruněk a gumových medvídku.
Viděl jsem stíhačku couvat, žábu bušit pěstí do stěny, ale růžový kafe?! To ne, to jsem ještě neviděl.” Zdenda Polraich by nám to možná takhle nějak okomentoval, kdo ví, každopádně to není žádný výmysl! Růžová variace odrůdy Bourbon opravdu existuje a my pro vás ukořistili pár desítek kilo.
Tato variace je křížencem žlutého a červeného Bourbonu a dozrává do růžové až světle oranžové barvy. Zatím je známá především v Colombii, nicméně její pěstování je velice náročné, proto je v dnešní době již vzácnější než Geisha. Odvážné tvrzení, ale rozhodně to tak bude! Keře je potřeba izolovat od jiných, aby nedošlo k nežádoucímu opylení jinou variací, která by pak geneticky přebila naši růžovku a z jejich ojedinělých a výjimečných aromat by bylo prd. Specifická je vysoká sladkost, výrazné květnaté/ovocné aroma a vláčná chuť.
Diego je typ člověka, který v tom co dělá, chce být nejlepší, a tak na své farmě disponuje malou laboratoří s pražičkou a navíc je držitelem certifikátu 2. stupně CQI (Continuous Quality Improvement) se zaměřením na zpracování a pěstování kávy. Díky tomu ví, jak pomocí hodnot pH, teploty a konkrétních mikroorganismů dosáhnout co nejlepších výsledků chuti kávy.