Výběrová káva Kolumbie BUENA VISTA z irské pražírny 3fe je charakteristická tóny červených hroznů, šumivého vína a muškátového oříšku.
Zrna odrůdy Caturra z farmy Finca Buena Vista jsou pěstována v 1 700 m n. m. Farmář Edier Perdomo pochází z dlouhé linie pěstitelů kávy, ale jako první v rodině vstoupil na trh s výběrovou kávou. Kolumbijské kávy bývají vyvážené v ovocnosti a zemitosti.
Jednotlivá zrna jsou zpracovávána promytou metodou, jejíž výsledná káva je typická svou jemnou a vyváženou chutí. To v tomto případě znamená, že po sběru se káva přemisťuje do tzv. loupačky, ve které zrnka velkou rychlostí naráží do výběžků a hran pro zajištění sloupnutí slupky a části dužiny. Pro odstranění zbytku dužiny se káva následně fermentuje i několik hodin v tancích. Následně se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Poté nastává poslední fáze, kdy se zrna suší na tzv. afrických postelích do dosažení potřebné vlhkosti.
- Farma: Finca Buena Vista
- Farmář: Edier Perdomo
- Nadmořská výška: 1 700 m n. m