Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Kolumbie APONTE

od SlowMov

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
SlowMov
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Nariňo
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Medové (honey)
Chuťový profil
Červené jablko, Javorový sirup
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Zatím jste nepřišli na chuť výrazně kyselejším kávičkám? Není problém. Tahle zrnka z Kolumbie jsou pro vás jak dělaná. V chuti se totiž můžete těšit na zralá červená jablka zabalená do kabátku javorového sirupu. Nulová acidita, 100% skvělost!

Tuto šarži produkují drobní pěstitelé kávy ve venkovských oblastech Aponte, Nariño. Aponte je malé městečko ležící v Inga Resguardo Aponte na zemi patřící domorodé skupině Inga, na dalekém západě země na hranici s Ekvádorem. Tento mikrolot je ze 100 % odrůdy Caturra. Tato odrůda pochází z brazilského státu Minas Gerais a jedná se o přírodní mutaci odrůdy Red Bourbon. Caturra produkuje více kávy a je odolnější vůči chorobám rostlin než Bourbon. V minulosti byl region ovládán obchodníky s drogami a partyzánskými skupinami. Nyní se komunita musí vypořádat se zlomovou linií, která vede přímo městem. Výběrová káva je tak pro Aponte obzvláště důležitá, protože město je v podstatě na konci cesty a dále do hor má zemědělství tendenci produkovat nelegální plodiny. Čím silnější je tedy kupní síla družstva, tím více příležitostí pro vlastníky půdy vytváří udržitelné legální živobytí.

Zemědělci, kteří jsou součástí programu zvaného Regional Plus, začali v roce 2018 zpracovávat kávu výhradně pomocí tzv. medového (honey) procesu. Metoda zpracování kávy honey představuje kombinaci obou metod - suché a promyté. Když se tato metoda správně podaří, výsledná chuť kávy je velice komplexní. V rámci tohoto zpracování kávy jsou známy i další podkategorie: yellow, red, gold, black nebo také white honey. Nespornou výhodou u metody Honey je její nízká náročnost na množství vody použité pro zpracování kávy. To, co nejvíce ovlivňuje výslednou chuť kávy kromě regionu, podnebí během pěstování a odrůdy, je její zpracování. U metody Honey záleží při zpracování na dvou základních faktorech. Prvním je množství ponechané dužniny a slizu na zrnu. Druhý rozhodující faktor ovlivňující kvalitu je délka sušení a sluneční intenzita během něj.

  • Nadmořská výška: 1.500 - 1.800 m n. m.
  • Sklizeň: Červen 2022

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice