Připravte se na výbuch ovocných a sladkých chutí, které vám dopřeje tato parádní kávička od pražírny Aether Coffee. Jedná se samozřejmě o kávu z farmy Los Nogales v Kolumbii, kterou vede rodina Hernandézových. Kávička se podrobila tepelnému šoku, což šálku dodává šťavnaté a tropické tóny papáji a svěží aroma granátového jablka. Vše je poté doplněno o lehkou vanilkovou sladkost v závěru. No prostě kávička, která za to rozhodně stojí.
Na úrodné půdě v kolumbijském regionu Huila leží farma Los Nogales, která se nachází ve vesnici El Diamante. Na této farmě, obklopené horami a hustými mraky, se již po pět generací nachází kávové plantáže rodiny Hernándezových. V kávovém podnikání rodiny Hernándezových hrají klíčovou roli ženy. Angie Hernándezová, průmyslová inženýrka, ve svých pouhých 24 letech způsobila revoluci v technice fermentace. Její sestra Olga Hernándezová je vůdčí osobností federace pěstitelů kávy, která se zasazuje o práva zemědělců. Angie Hernándezová vede rodinnou laboratoř a experimentuje s mikrobiologií, aby zlepšila kvalitu kávy. Pečlivá péče rodiny o kávovníky zahrnuje výběr vynikajících zrn a používání organických technik hnojení. Rodina Hernándezových také zaměstnává více než 30 sběračů, kteří zajišťují optimální péči o každý kávovník. Se sklizenými kávovými zrny se pečlivě zachází, aby se udržela jejich kvalita, a nakonec se z nich vyrábí vynikající produkt. Farma Los Nogales s bohatou historií a odhodláním dosahovat dokonalosti zůstává svědectvím trvalého odkazu Ricaurte Hernándeze a jeho rodiny.
Aby byla zajištěna vysoká kvalita kávových zrn s nejlepší chutí a vůní, sbírají se pouze zralé plody. Sklizená zrna se poté důkladně očistí a dezinfikují upravenou vodou, aby se odstranily nečistoty a mikroorganismy. Poté se zrna ponoří do vody, aby se hustší zrna potopila a méně hustá vyplavala, čímž se oddělí kvalitní zrna od těch vadných. Poté se podrobí tepelnému šoku, kdy se zrnka na jednu minutu vystaví vodě o teplotě 80 °C a poté se na tři minuty prudce zchladí, čímž dojde ke štěpení cukrů a pasterizaci, která zvýrazní jejich chuť. Poté se zrna rozmělní a přidají se cukry z jejich slupek, aby se zlepšila chuť a sladkost. Zrna pak 120 hodin fermentují, během čehož se cukry rozkládají a ovlivňují chuť a kyselost, přičemž se někdy přidávají předfermenty pro dosažení jedinečných vlastností. Nakonec se fermentované zrno suší 15 dní na slunci, aby se snížila jeho vlhkost a bylo vhodné pro skladování a další rozvoj chuti.
- Nadmořská výška: 1.800 - 2.000 m n. m.