Kolumbie ANDRÉS JULIAN ORTIZ - honey geisha

od Diamond's Roastery

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Diamond's Roastery
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
Geisha (Gesha)
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Medové (honey)
Chuťový profil
Broskve, Zelený čaj, Citronová tráva, Mandarinkový kompot
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kolumbie ANDRÉS JULIAN ORTIZ ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny mandarinkového kompotu, broskve, zeleného čaje a citronové trávy.

Toto je Kolumbie honey geisha, kterou připravil Andrés Julian Ortiz. Právě on pokračuje v rodinné tradici pěstování kávy a představuje třetí generaci pěstitelů. Otec Libardo je tradiční kolumbijský farmář, který se soustředí na zpracování promyté kávy a tradičních odrůd. Julian zastupuje novou generaci – je ve svých kávových procesech velmi experimentální a vysazuje nové odrůdy jako je geisha. „Neustále se účastním kurzů a školení, stále se snažím zlepšovat kvalitu chuťového profilu, to byla vždy moje priorita. Začali jsme se zabývat různými fermentačními procesy. Musím ale říct, že není vůbec snadné změnit myšlení mých rodičů, i když to chápu, vzhledem k tomu, že vždycky byli v kontaktu pouze s tradičními přístupy, tedy zasadit kávu, vypěstovat ji a prodat za cenu, která se zrovna nabízí. A je těžké tento přístup změnit.“ říká Julian.

Tato káva byla zpracována procesem honey. Nejprve třešně po sběru putují do loupačky jako při promyté metodě. Stroj je ale v tomto případě nastavený tak, aby po odstranění slupky zanechal na zrnku o něco více dužiny. Následně je káva přenesená na patio nebo postele k sušení. Zde se kávová zrna suší se zbytky dužiny, která na nich zůstala po loupání. Ta na povrchu zasychá a vzniká lepkavá vrstva. Z tohoto důvodu je zásadní důkladné a časté obracení. Zrna mají tendenci se k sobě hodně lepit a je zde riziko vzniku nechtěných procesů. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem jsou kávy hodně sladké, plnější, ale zachovávají si jiskrnou aciditu. Tento způsob zpracování byl původně vyvinutý v Brazílii jako experiment za účelem vyprodukování kávy s vysokou kvalitou a skvělou chutí za využití minimálního množství vody.

  • Nadmořská výška: 1700 m n. m.
  • Sběr: 7/2022

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5366 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice