Výběrová káva Keňa NYERI z polské pražírny Sheep & Raven je charakteristická tóny broskve, černého rybízu, malin a květin.
Region Nyeri v centrální části Keni se nachází v blízkosti vyhaslé sopky Mount Kenya. Přítomnost vysoce výživné vulkanické půdy a dostatečné množství srážek nabízí optimální podmínky pro pěstování kávovníků. Keňský kávový průmysl se řadí mezi ty nejvíce ohrožené globálním oteplováním, zvláště kvůli zvyšujícím se teplotám, tím i vyššímu riziku šíření nemoci kávové rzi a také vyššímu výskytu lokálních prudkých bouří, které dokáží v mžiku zničit celé plantáže.
Původně importované kávovníky byly odrůdy Bourbon. Již v padesátých letech začaly být v Keni intenzivně vysazovány odrůdy SL28 a SL34, uměle vyšlechtěné z Bourbonu v místním výzkumném středisku Scott laboratory. Tyto dvě variety s sebou přinesly právě bohatost těla a kyselinku ostružinového vína, zároveň ale byly velmi citlivé na Nemoc kávových třešní, která je v Keni velmi rozšířená a ohrožuje keňskou kávovou produkci. Mimo těchto unikátních odrůd je Keňa ještě výjimečná přítomností dvou sklizní v jednom roce, namísto jedné, podobně jako je tomu v dalekém Peru.
Tato káva byla zpracována promytou metodou. Po ruční sklizni zralých červených kávových třešní jsou přesunuty do mechanického stroje, kde je odstraněna jejich slupka. Pod touto slupkou se nachází sliznatá vrstva, která je odstraněna v promývacích kanálech, kam jsou třešně dále přesunuty. Po procesu promývání se kávové třešně přesunou na vyvýšené africké postele, kde se na Slunci suší, aby došlo ke zmírnění vlhkosti a bylo docíleno její požadované úrovně. Při tomto procesu se káva neustále převrací a kontroluje její kvalita, aby bylo zajištěno rovnoměrné prosušení.
- Nadmořská výška: 1 600 m n. m.