Máte chuť na něco opravdu odlišného? Potom vás tahle kávička na filtr přímo z keňského regionu Nyeri od pražírny Coffee People nadchne. Její chuťový profil je tak originální, že vám doslova otevře nový svět kávových dobrodružství. Představte si první nádech, kdy vám chuťové pohárky zatančí při tónech grepfruitu, pak přijde na řadu hořká čokoláda, která dodá kávě hloubku a komplexnost. A jako třešnička na dortu? Nevšední nádech rajčat, který přidává jedinečný šmrnc. Ano, čtete správně, rajčata! Tento neotřelý mix chutí vytváří kávičku, které vás zaručeně nepustí.
Tato nevšední káva pochází z jednoho z nejprestižnějších kávových regionů na světě – z Nyeri. Ležící 1750 metrů nad mořem, uprostřed scenérie pohoří Aberdare a horou Mount Kenya, region Nyeri je domovem pro největší počet farmářů pěstujících kávu v Keni. Drobní pěstitelé tu obhospodařují pozemky v rozmezí od jednoho do třiceti hektarů, a co je unikátní, pěstují kávu ve stínu, což přispívá k její jedinečné chuti. Díky nedávným pozitivním změnám ve vývozu keňské kávy se nyní producenti spojují pod názvem MECOP, což jim umožňuje garantovat kvalitu každé jednotlivé mikroloty.
Tato výběrová káva je součástí projektu MECOP, sdružení malých keňských producentů vedené Davidem Magutou. Každý farmář z MECOP má k dispozici vlastní sušárnu s vysoce kvalitními kovovými sušícími lůžky a Grain Pro pytle. Zde dochází k promytému zpracování a sušení kávových zrn, což umožňuje zachovat a zvýraznit všechny ty fantastické chuťové nuance, jako jsou grepfruit, hořká čokoláda a rajčata. David Maguta pak celý proces dohlíží, garantuje kvalitu a zajišťuje, že na každou mikrolotu je dohlíženo až k vašemu šálku. S takovou péčí a detaily, není divu, že je tetro filtřík z Nyeri opravdovým klenotem mezi kávami.
- Nadmořská výška: 1750 m n. m.