Tato Keňa vám pořádně podráždí chuťové buňky! Ostré tóny černého rybízu doplňují jasné acidní tóny limety. Jemný nádech jahod dodává kávě sladký a ovocný podtón. Výsledkem je osvěžující a vyvážený šálek, který potěší při každém doušku.
Stanici Kii provozuje družstvo Rungeto Society, které tvoří 850 drobných zemědělců a které řídí Danson Kangi. Toto družstvo bylo založeno v roce 1997 a je známé mimořádně vysokou kvalitou produkce. V Kii je káva pečlivě zpracovávána tak, aby vynikla její plná chuť a aroma a poskytla skutečně nezapomenutelný šálek kávy. Kii však zpracovává kávu již od roku 1995. Nachází se na úpatí hory Mt. Kenya a jméno dostala podle řeky, která jí protéká. Samotná voda z řeka se pak používá k promývání kávy. Káva pochází přímo z Mt. Kenya a někteří lidé tvrdí, že právě čerstvá a čistá voda z okolí hory může být jedním z důvodů průzračnosti a čajového aroma, které tato káva nabízí.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1 300 – 1 900 m n. m.