KABIRU od pražírny Kaan je výběrovka z keňské oblasti Kirinyaga, která vyniká svou svěžestí, ovocností a čajovým charakterem. V šálku najdete jasně rozpoznatelné tóny pomeranče, černého rybízu a černého čaje, které spolu tvoří elegantní, šťavnatý a přitom harmonický profil. Káva dosahuje cupping skóre 87 bodů, což potvrzuje její výjimečnost mezi keňskými loty. Skvěle se hodí pro přípravu filtru – ať už přes V60, batch brew nebo Chemex. Díky světlému pražení vyniká její jiskřivá acidita a vrstvená chuťová komplexita, která se rozvíjí s každým douškem.
Zrna pocházejí od mnoha drobných farmářů z regionu Kirinyaga, kteří pěstují kávu ve střední nadmořské výšce okolo 1750 m n. m. Na malých rodinných zahradách selektivně ručně sbírají pouze zralé červené třešně, které poté dodávají do zpracovatelské stanice Kabingara. Odrůdy SL28, SL34, Batian a Ruiru 11, které jsou zde pěstovány, jsou známé svou odolností a silným kořenovým systémem, díky čemuž kávovníky dobře prospívají i bez intenzivního zavlažování. Farmáři tak mohou využívat udržitelné zemědělské postupy s ohledem na ochranu půdy a biodiverzity.
Ve stanici Kabingara prochází káva tradičním plně promytým (fully washed) procesem, který je pro Keňu typický. Po přijetí čerstvých třešní následuje fermentace a důkladné promytí v čisté vodě. Zrna se poté suší na vyvýšených afrických postelích, kde jsou pravidelně obracena, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Tento proces zdůrazňuje čistotu a jasnost chutí – výsledkem je šálek s výrazným aroma, svěží ovocností a delikátní strukturou. Karibu je přesně tou kávou, která vás přesvědčí, proč je keňská produkce považována za jednu z nejlepších na světě.