Výběrová káva Keňa Ichamara z pražírny Candycane coffee s charakteristikou borůvek, citronové kůry a bílych hroznů.
Tato káva pochází z regionu Nyeri, který je jedním ze dvou nejproslulejších regionů v Keni. Nachází se na západní straně sopky Mt. Kenya. Díky vulkanické půdě a vysoké nadmořské výšce je káva z tohoto regionu chuťově opravdu vyjímečná. Kávovníky plodí poměrně menší zrna, ale o to více jsou nabitá chutí. Zpracování v závodě Gikaru, který sdružuje místní malé farmáře, probíhá klasickou promytou metodou. Zrna se třídí hned několikrát a finálně jsou rozdělena tzv. grading metodou podle velikosti na stupně AA, AB, PB. Náš lot nese označení PB, tedy tzv. perlová káva – anomálie, kdy se místo dvou zrnek urodí pouze jedno.
Tato káva se vyznačuje hutnějším tělem a větší sladkostí v šálku. Pražíme ji pro přípravu na filtr a chutí nám připomíná bíle hroznové víno, citronovou kůru a borůvky. Krásně šťavnatá a zároveň sladká káva.
- producent: Gikaru farner's coop.
- oblast: Nyeri
- nadmořská výška: 2100 m. n. m.
- odrůdy: SL28, SL34, Ruiru
- zpracování: promyté
- sklizeň: 2019
- cuppingové skóre: 88,75