Výběrová káva Keňa GITHEMBE z nizozemské pražírny Keen Coffee je charakteristická tóny černého rybízu, borůvek a limetky.
Pražírna Keen Coffee si tuto kávu zamilovala, zejména kvůli jemné aciditě a krémovému tělu doprovázených borůvkovo-rybízovým chuťovým profilem. Kávu pražírna odebírá od komunity 1500 farmářů z farmy Thirirka FCS. Farma je složená ze tří zpracovatelských stanic - Githembe, Kiganjo a Ndundu. Táto káva byla třídená právě ve stanici Githembe, kde se promývala a fermentovala 12-14 hodin a pak putovala do stanice Kiganjo, kde byla finálně sušená.
- farma: Thiririka FCS
- producent: Githembe, Kiganjo and Ndundu
- region: Kiambu
- odrůda: SL28, SL34 & Biatan
- nadmořská výška: 1600 -1800 m.n.m.
- zpracování: promyté
- sklizeň: leden - březen
Čerstvou recenzi na Keňu Githembe můžete najít na blogu Coffee Attendant.