Užijte si kávu plnou šťavnatých a ovocných aroma! Pražírna Candycane Coffee totiž přichází s promytou kávičkou z Keni, která bude tomuto popisu přesně odpovídat. Šťavnaté bílé hrozny, svěží rybíz a sametová vanilka. Přesně takto se bude vyznačovat šálek této parádní kávičky. Nechte se unést svěží a zároveň šťavnatou kávou i vy!
Tato káva byla zpracována ve zpracovatelské stanici Gathaithi, kterou provozuje stejnojmenné družstvo. Gathaithi se nachází v Nyeri ve střední Keni v nadmořské výšce 1450 metrů nad mořem. Do této stanice dodává třešně přibližně 1 600 aktivních farmářů. Tyto třešně pocházejí z malých farem, z nichž každá obvykle obsahuje přibližně 100 až 250 stromů. Farmy pěstují převážně SL odrůdy, s malou částí Ruiru 11. Je běžné, že farmáři v této oblasti pěstují vedle kávy i jiné plodiny, jako jsou banány a kukuřice. Kromě toho mohou být vysazeny stromy Gravellea nebo makadamie, které poskytují stín kávovníkům, když rostou.
Třešně jsou ručně tříděny na zralé, nezralé a přezrálé ještě předtím, než se zpracují. Zpracování probíhá klasickým promytým způsobem. Nejprve se třešně vyoupou pomocí diskové loupačky, která oddělí slupku a dužinu. Káva je také loupačkou tříděna podle hustoty do 3 stupňů. Stupeň 1 a 2 jdou samostatně do fermentačního procesu. Káva fermentuje 16-24 hodin v uzavřeném stínu. Po fermentaci se kávy promyjí a znovu třídí podle hustoty v mycích kanálech a poté se namáčejí v čisté vodě po dobu 16-18 hodin. Kávy se suší na slunci až 21 dní na afrických sušicích postelích.
- Nadmořská výška: 1450 m n. m.