Výběrová káva Keňa CHINGA - natural z britské pražírny Hasbean je charakteristická tóny červeného rybízu, brusinek a pomeranče.
Farmářské družstvo Othaya se nachází ve vesnici Gatuyaini, severně od města Othaya. Ve městě je cuppingová místnost a nový přírůstek: malá pražírna (kde doufají, že vytvoří trh s kávou uvnitř Keni). Othaya má v družstvu mnoho různých mlýnů a jedním z nejmenších je Chinga. Mlýn se nachází jižně od města Othaya a byl postaven v šedesátých letech minulého století na břehu řeky Gikira. Mlýn má přibližně 783 členů a každý člen vlastní pouze malý pozemek v průměru 0,3 akrů. Členové družstva sbírají své kávové třešně a doručují je do místního mlýna Chinga. Mokrý mlýn spravuje Gary John.
Při suché metodě zpracování jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1795 m n. m