Jemen HARAZ

od Rocket Bean Roastery

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Rocket Bean Roastery
Země původu
Jemen výběrová káva Jemen
Region
Jemen - Haraz
Odrůda
Jaadi
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Hořká čokoláda, Černý čaj, Vanilka, Datle
Cuppingové skóre
87,25/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Vůbec poprvé se proslulá jemenská káva dostala do řady Rocket Bean a přináší bohatý a komplexní profil šálku, který jistě nadchne i ty nejnáročnější kávové nadšence. Díky neodolatelné směsi sladkosti zralého ovoce a chuťově výrazného aroma je tato káva skutečně pokladem, který stojí za to objevit. Konkrétně se můžete těšit na aroma černého čaje, které skvěle doplňuje sladkost datlí a vanilky. V závěru se na vás těší aroma hořké čokolády.

Kávová odrůda Jaadi, pocházející z malé vesnice Beni Al-Areef v jemenské oblasti Haraz, se pěstuje tradičními metodami a zpracovává se karbonickou macerací, díky čemuž vzniká jedinečný a chuťově výrazný šálek kávy. Nákupem této kávy nejen podporujete udržitelné zemědělské postupy, ale také zachováváte bohaté tradice pěstování kávy v Jemenu. Nenechte si ujít příležitost ochutnat tuto výjimečnou kávu.

Karbonická macerace je proces, který se při výrobě kávy používá ke zvýraznění chuti kávových zrn. Při tomto procesu se celé kávové třešně umístí do uzavřené nádoby, která se následně naplní oxidem uhličitým. Nedostatek kyslíku a vysoká hladina oxidu uhličitého uvnitř nádoby vyvolávají proces fermentace, který způsobuje rozklad třešní a uvolňování jejich chuťových látek. Po dvou až pěti dnech zpracování (v závislosti na úrovni pH) se kávová zrna suší dva až tři dny na slunci (v závislosti na teplotě). Poté se zrna přemístí do stínu a podrobí se pomalému procesu sušení, který může trvat až 40 dní. Během této doby se zrna pravidelně promíchávají a sleduje se a zaznamenává jejich vlhkost. Výsledkem karbonické macerace jsou kávová zrna s jedinečným chuťovým profilem, který se liší od tradiční kávy. Při karbonické maceraci vzniká káva s ovocnou a květinovou chutí a lehčím tělem.

  • Nadmořská výška: 1.600–2.100 m n. m.
  • Sklizeň: Leden–Únor 2022 

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice