Harmonii sladké a ovocné chuti se povedlo vytvořit pražírně The Good Coffee Cartel, která ji vložila do balíčku této výběrovky. Sladkost zde zastupuje karamel, který je krásně doplněn skořicí a sušeným červeným ovocem. Vše je pak krásně doplněno černým čajem a krvavým pomerančem.
Káva se v Jemenu pěstuje v horských oblastech vysoko na náhorních plošinách a v údolích v nadmořské výšce 1600-2100 m. Je známý tím, že se zde káva začala pěstovat jako první poté, co ji do oblasti v 15. století přivezli súfijští mniši. Odtud se káva začala v 16. století vyvážet z přístavu Al-Makha, což dalo vzniknout názvu nápoje Mocha, který je dnes známý po celém světě. V 19. století dosáhl vývoz kávy v době svého největšího rozmachu více než 57 000 tun, což je zcela jiný příběh než dnes, kdy se vyváží méně než 20 000 tun. Káva se pěstuje na malých terasovitých farmách ve vysokých horách velmi jednoduchým způsobem. Veškerá káva se ručně sbírá, pěstuje se s použitím přírodních organických hnojiv a suší se a suší na vyvýšených záhonech nebo na střechách.
Tyto kávy byly získány prostřednictvím společnosti Mocha Mill, jednoho z prvních vývozců speciální kávy v Jemenu. Společnost Mocha Mill se vydala na cestu ke speciální kávě v Jemenu v roce 2014, kdy se rozhodla provést studii proveditelnosti výroby a vývozu speciální kávy. Hned v první sezóně se jim podařilo vyvézt kávy do USA, aby je mohli ochutnat a roztřídit, což jim pomohlo pochopit jejich kvalitu. Bohužel v té době vypukla v zemi v roce 2014 občanská válka, ale to jim nezabránilo pokračovat v jejich cestě a v průběhu let vedla k vytvoření dodavatelských řetězců v 6 různých oblastech Jemenu.
Proces fermentace probíhá pomocí namáčení v uzavřených nádržích, které jsou vybaveny trubkami pro odvádění vzduchu z nádrží, a poté se do nich vhání oxid uhličitý, v němž káva zůstává po dobu dvou až pěti dnů v závislosti na úrovni pH. Poté se kávová zrna suší na slunci po dobu dvou až tří dnů v závislosti na teplotě slunce. Poté začíná fáze pomalého sušení ve stínu po dobu až 40 dnů, během níž se kávová zrna pravidelně promíchávají a zároveň se sleduje a zaznamenává úroveň vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1700 – 2100 m n. m.