Výběrová káva Java FRINSA COLLECTIVE z maďarské pražírny Casino Mocca je charakteristická tóny manga, kombuchy a kopru.
Káva Frinsa Collective je opravdový kávový zážitek, vypěstovaný na farmě Java Frinsa Estate, která je pravou rodinnou společností. Wildan Mustofa řídí provoz, zatímco Atieq Mustianingtyas řídí HR a marketing. Kromě práce na vlastní plantáži pracuje Wildan Mustofa také s okolními malými producenty, kterým poskytuje poradenství ohledně zpracování. Právě tato káva pochází od malých producentů z okolí. Po umytí se kávové třešně umístí do uzavřených plastových sudů společně s bakteriemi, které způsobují mléčné kvašení, a ve vzduchotěsném prostředí fermentují po dobu 2–3 dnů. Poté se suší na vyvýšených záhonech, dokud se nedosáhne požadované úrovně vlhkosti. Společnost Java Frinsa Estate začala pěstovat kávu v lednu 2011 na úrodné sopečné půdě v Západní Jávě. Java Frinsa Estate také intenzivně spolupracuje na výzkumu a vývoji s farmářskými centry, která mají za cíl zlepšit své zemědělské postupy. Zaměřují se především na zdraví a udržitelnost kávovníků a také na posklizňové zacházení s kávovníky.
- Farmář: Wildan Mustofa
- Oblast: Bandung
- Zpracování: Anaerobní a naturální
- Nadmořská výška: 1 700 m n.m.
- Odrůda: Sigarar Utang