Výběrová káva Indonésie RADIOPHARE z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny mučenky a skořice.
Ostrov Java má 300letou historii výroby kávy. Jejich odrůda Typica je téměř sto let stará. Producenti Klasik Beans Collective upřednostňují životní prostředí ve všech krocích svého zemědělství. Veškerá jejich káva je pěstovaná výhradně ve stínu pod baldachýnem stromů. Pro tento mikrolot používají Klasik Beans pouze své nejlepší a nejzralejší kávové třešně. Chuťový profil této kávy je opravdu vzrušující: známky mučenky, skořice a třtinového cukru jsou okamžitě patrné. S chladnutím kávy začínají přicházet chutě sladké švestky a rozinky. Jemná kyselost, která tuto kávu vyvažuje Vám přinese sametový pocit v ústech zakončený citronovým krémem.
Wendelien van Bunnik - mistr světa v AeroPressu 2019 připravil Radiophare s tímto receptem:
- Obrácený způsob přípravy v AeroPressu
- 19 g kávy, středně mleté
- 230 ml horké vody (92 stupňů Celsia)
- Nalijte veškerou vodu najednou (10 sekund)
- Míchejte 5krát, zavřete víko
- Otočte po 1:00 minutě
- Stlačte dolů během 20 sekund
- Hotovo. Užijte si ji!
- Producent: Klasik Beans
- Nadmořská výška: 1200 - 1500 m n. m.