Výběrová káva Indonésie KERINCI z maďarské pražírny Casino Mocca je charakteristická tóny fíku, červených hroznů a hořké čokolády.
S více než 17 000 ostrovy, geografickou a kulturní rozmanitostí je Indonésie jednou z nejrozmanitějších zemí produkujících kávu. Káva je v centru indonéského obchodu od doby, kdy nizozemští osadníci zasadili první semena koncem 16. století. Každá oblast země má nějaký charakteristický způsob pěstování nebo variantu odrůdy. Nejznámější jsou regiony Severní Sumatra, Jižní Sulawesi, Západní Jáva a Východní Timor. Farmy na Sumatře obvykle nejsou větší než 1 hektar, takže drobní zemědělci také pracují na nedalekých čajových plantážích, aby měli příjem po celý rok. Farmáři se často sdružují v družstvech, což má výhody, jako je efektivnější využití všech zdrojů, přístup k zemědělskému vzdělávání a odborné přípravě a v neposlední řadě lepší ceny. Tento lot přichází od výrobního družstva Koerintji Barokah Bersama. Mladý profesionální vůdce družstva Triyono sleduje trendy ve zpracování, takže jejich nejnovější šarže byla zpracována anaerobní fermentací a poté dokončena suchým procesem. Káva je vyrobena z místních variant arabiky, např. Andung Sari, Sigarar Utang.
- Producent: Koerintji Barokah Bersama
- Oblast: Sumatra
- Zpracování: Anaerobní fermentace
- Nadmořská výška: 1400 – 2000 m n.m.
- Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang