Výběrová káva Indonésie FRINSA LINI S z lotyšské pražírny Rocket Bean Roastery je charakteristická tony džemu z červeného rybízu, bílé čokolády, ovocného čaje a peckového ovoce.
Ve Frinsa Estate se na výrobě kávy podílí celá rodina - počínaje majitelem Wildanem Mustofou a jeho manželkou Atieq Mustikaningtyas a pokračující dětmi Fikri Raihan Hakim, který má na starosti provoz a Yasmin správu farmy. Také další dvě děti Salma a Rifa pomáhají s marketingem. Wildan má velmi silnou vášeň a víru v potenciál kávy. Kromě správy svého majetku navázal Wildan silné vztahy s drobnými zemědělci v místních komunitách a nakupuje třešně od pěstitelů. Na farmě se pěstuje odrůda Sigarar Utang. Farma jí pěstuje na cca 110 hektarech v nadmořské výšce mezi 1300 - 1600 metrů nad mořem. Je vybavena vodním mlýnem a dobře větranými prostorami k sušení a skladování. To ve výsledku znamená, že mají plnou kontrolu nad kvalitou produktu od sklizně, přes třídění a zpracování až po expedici zelené kávy. Třešně jsou sklizeny a poté tříděny podle velikosti a kvality pro každou šarži. Poté se třešně anaerobně fermentují dva, tři dny v uzavřených pytlích. Pro komplexní, mírný a hladký charakter s jablečnou aciditou pro tuto fermentaci se do sáčků přidává kultura laktobacilu. Poté je káva sušená jako běžné naturálně zpracované kávy na terase potažené silnými plastovými plachtami. Tento proces trvá 15-20 dní v závislosti na počasí.
- Producent: Wildan & Atieq Mustofa
- Mycí stanice: Frinsa Estate washing station
- Nadmořská výška: 1300 – 1600 m n.m.
- Sklizeň: Červen – Srpen 2020