Výběrová káva Indonesia PEGASING ze Skotské pražírny The Good Coffee Cartel je charakteristická tóny černého rybízu, manga a švestky, a nakonec překvapí pikantním tamarindovým tělem.
Tato mycí stanice a farma patřící Hendrovi a jeho rodině je malým ostrůvkem výběrové kávy zpracované experimentálními procesy, v moři promyté konvenční kávy, pro kterou je tato oblast typicky známá. Hendrův otec Hamdan se do této oblasti přestěhoval v roce 2006 z Banda Acehu a poté koupil pozemek v čtvrti Pegasing, aby mohl začít pěstovat kávu. Tento posun vzplanul jiskru v jeho synovi Hendrovi, který pak začal v roce 2010 spolupracovat se svým otcem a brzy začal experimentovat s promytými kávami poté, co prozkoumal starou literaturu a hledal pomoc od ostatních kávových farmářů v Indonésii, kteří se čím dál tím víc snažili vzdalovat mokrému zpracování, s cílem skutečně zvýraznit vlastnosti které jejich kávy mají.
Hendra rozhoduje o procesu zpracování se závislostí na počasí a poptávce ze strany klienta- prodává hodně své kávy do výběrových pražíren v Indonésii, převážně na Jakartě.
Anaerobní macerace:
Pečlivě vybíraná káva pochází od nejlepších farmářů v blízkém okolí Hendry, kteří sbírají vynikající zralé třešně a sídlí v nejvyšší nadmořské výšce, za což je Hendra vždy připraven zaplatit více. Třešně se vloží do plastových sáčků, kde fermentují 48 hodin. Káva se poté umístí na vyvýšené záhony a suší se 20 - 25 dní, s pravidelným otáčením v sušícím stanu, kde se pečlivě sleduje teplota. Před vložením do sáčků se pak káva dvakrát protlačí přes tabulku hustoty, aby se pomohla odstranit nezralá zrna, a poté prochází dvěma koly ručního sběru, aby se zajistilo, že je čistá a dosahuje standardu výběrové kávy.
A výsledek? Kávička chutná jako horký, sladký, rybízový džus, se sirupovým tělem a krásným tamarindovým závěrem.
- Nadmořská výška: 1,300-1,500m n.m
- Farmář: Hendra
- Farma a zpracovatelský závod: "Team Pegasing"