Výběrová káva Honduras SANTA LUCIA z irské pražírny 3fe je charakteristická tóny malin, medu a jasmínu.
Osvěžující letní káva s tropickou ovocností a výrazným jasmínovým nádechem. Rodina Mierischových obhospodařuje Santa Lucii téměř 10 let. Již od počátku bylo jejich cílem pěstovat některé z nejnáročnějších a nejexotičtějších odrůd, jako je tato. Odrůda Geisha pochází z Etiopie a je jednou z nejvzácnějších, nejznámějších a nejdražších odrůd na světě. Kávovníky Geisha rostou do výšky, produkují málo plodů a vyznačují se protáhlými listy. Je to zvláště náročná odrůda, která vyžaduje velmi vysoké nadmořské výšky, aby produkovala nejlepší kvalitu.
Jednotlivá zrna jsou zpracovávána promytou metodou, jejíž výsledná káva je typická svou jemnou a vyváženou chutí. To v tomto případě znamená, že po sběru se káva přemisťuje do tzv. loupačky, ve které zrnka velkou rychlostí naráží do výběžků a hran pro zajištění sloupnutí slupky a části dužiny. Pro odstranění zbytku dužiny se káva následně fermentuje i několik hodin v tancích. Následně se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Poté nastává poslední fáze, kdy se zrna suší na tzv. afrických postelích do dosažení potřebné vlhkosti.
- Farma: Santa Lucia
- Farmáři: rodina Mierischových
- Nadmořská výška: 1 550 m n. m.