Výběrová káva Honduras CALROS ALFREDO ESTEVEZ z britské pražírny The Good Coffee Cartel s charakteristikou liči a mango se šťavnatou mandarinkou a krémovým tělem připomínající mléčnou čokoládu.
Carlos Alfredo Estevez je druhou generací pěstitelů kávy z oblasti Corquin v Copanu. Carlosovi rodiče pěstovali za svého života různé plodiny, od cukrové třtiny po tabák. Procházeli vlnami cenových výkyvů, až nakonec skončili u pěstování kávy, které bylo pro jejich generaci poměrně výnosné. Carlos a jeho bratři zdědili malý pozemek, který měli, a pokračovali v pěstování kávy až do nedávné doby, kdy jeho bratr přešel na pěstování okurek. Carlos svou půdu před několika lety prodal, protože nevydělávala a rodinu jen zadlužovala. Carlos je vystudovaný agronom a u společnosti Aruco začínal jako technik, který navštěvoval zemědělce a poskytoval jim školení o hospodaření. Před čtyřmi lety, když společnost Falcon zahájila projekt zvyšování kvality v Hondurasu, byl Carlos jmenován manažerem pro mikroloty a speciální kávu. Díky tomu se seznámil se všemi aspekty kvality kávy, od výživy rostlin až po inovativní metody fermentace a sušení, aby z kávy v této oblasti vytěžil maximum. Po úspěchu projektu mikrolot se Carlos rozhodl koupit novou půdu a začít znovu pěstovat kávu. Našel půdu ve vyšších polohách v oblasti nad 1450 m n. m., kde je kvalita kávy vyšší. Carlos pěstuje kávovníky caturra, lempira, parainema a Ihcafe 90, z nichž některé byly nedávno zasazeny a některé rostly již v době, kdy pozemek koupil. Název této farmy je El Supte. Producenti za své mikroloty dostanou přibližně 70 % ceny FOB.
Veškeré zpracování mikrolotů probíhá v mlýně v Aruco, aby se centralizoval proces a měla se nad ním větší kontrola, aby se vytvořily jednotné postupy, ale také aby se snížilo riziko pro výrobce. Mlýn se nachází v nadmořské výšce 800 metrů, což poskytuje sušší a stabilnější klima pro sušení kávy ve srovnání s farmami, kde může být počasí méně předvídatelné. Káva se dodá do mlýna, kde se posoudí třešně a rozhodne se o postupu pro kávu v závislosti na prostoru a na tom, co již producent udělal. Třešně se očistí a promyjí a poté se vyplavují, aby se odstranily všechny nedozrálé druhy. Poté se káva převeze na lůžka, kde se suší 20 až 30 dní v závislosti na počasí, kde se otáčí každou hodinu.
- Název farmy: El Supte
- Farmář: Carlos Alfredo Estevez
- Nadmořská výška: 1,450m nm
- Oblast: Corquin, Copan, Honduras