Výběrová káva Honduras CABALLERO CATUAI - espresso z německé pražírny Fjord Coffee Roasters je charakteristická tóny ibišku, fíků a mléčné čokolády.
Kávy Caballero jsou pojmenovány po Marysabel Caballero, přestože jsou to vlastně Marysabel a její manžel Moises Herrera, kteří vytvářejí tyto krásné kávy. Moises vždy láskyplně říká, že hvězdou této farmy je hlavně Marysabel. Rodina má mnoho malých až středních farem v Marcale na jihovýchodě v Hondurasu. Všichni jsou v okolí svého benefio (mokrého mlýna) Xinacla. Je to centrální mlýn, kam dováží třešně z každé farmy a zpracovávají kávu. Obvykle udržují produkci každé farmy odděleně, ale když je objem příliš malý od denních sběrů, mohou také kombinovat sběr z různých farem. Marysabel a Moises se velmi zaměřují na udržitelné postupy v zemědělství a mlynářství. Byly mimořádně úspěšné při výrobě kvalitních káv a přispěly ke zlepšení pověsti kvalitních honduraských káv.
Po sklizni se třešně omyjí a zpracují - nejprve se kávová zrna oddělí od dužiny kávové třešně a uloží se do vodních nádrží. Při tomto procesu zbytky dužiny vyplavou a následně jsou kávové třešně vyjmuty a znovu vloženy do čisté vody. Káva se poté suší na slunci na vyvýšených lůžkách, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení. Při tomto procesu jsou zrnka neustále kontrolována a převracena, dokud není dosaženo potřebné úrovně vlhkosti, což je kolem 10-11%.
- Producent: Marysabel Caballero
- Nadmořská výška: 1.600 m.n.m.