Výběrová káva Honduras CABALLERO ARCADIO #1 ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny citrónové trávy, heřmánku, rebarbory a třešní.
Marysabel Caballero a její manžel Moises Herrera vlastní a spravují 17 farem v oblasti La Paz. Marysabelin otec Don Fabio Caballero zdědil velké pozemky v Marcale a okolí po svém otci, který byl jedním z průkopníků v pěstování kávy v Hondurasu. Reputace rodiny je silná a díky jejich progresivnímu přístupu k zemědělství a kvalitní produkci se stala nejpozoruhodnější rodinou, u níž se nakupuje káva v Hondurasu. Caballerové jsou extrémně oddaní ekologické udržitelnosti svých farem. Spoustu energie vynakládají na zlepšení půdy, aby se zajistilo zdravé prostředí pro růst kávovníků. Odrůda Catuai byla vypěstována v nadmořské výšce 1600 m.n.m. Následně byla sbírána vyškolenými pracovníky, kteří třídili kávové třešně do dvou jakostí. Po oddělení zrna od třešně, prošla káva 12 hodinovou fermentací po níž nastala fáze promývání africkou technikou. Během promývání byly odstraněny nevyvinutá zrnka s menší hustotou a tak v šarži zůstala jen káva nejvyšší kvality. V chuťovém profilu se můžete těšit na třešně, rebarboru, heřmánek a citronovou trávu.
- Producent: Caballero
- Oblast: Marcala
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1600 m n.m.
- Odrůda: Catuai
- Sklizeň: 12/2020