Honduras ANASTACIO ARGUETA

od Coffee Source

210 Kč vč. DPH
Momentálně vyprodáno
Pražírna
Coffee Source
Krajina
Honduras výběrová káva Honduras
Region
Montecillos
Použití
Omni, Espresso, Filtr
Chuťový profil
Hořká čokoláda, Mirabelka, Vanilka
Stupeň pražení
Světlé
Způsob zpracování
Promyté (washed)

Káva pochází z kooperativy COMSA, která produkuje organické kávy a vyprodukoval jí farmář Anastacio Argueta. Určitě skvělá čokoládová volba na espresso a díky vysoké kvalitě a jemné ovocnosti neurazí ani na French press nebo moka konvičku.

Když jsme se Anastacia zeptali, čeho by chtěl v živote produkcí kávy docílit, odpověděl, že by byl rád, kdyby mu produkce přinesla dostatek finančních prostředků, aby pokryl své denní potřeby a umožnila mu jednoho dne jít v klidu do penze. Také byl by rád, kdyby v pěstování kávy pokračovali i jeho děti.

COMSA

Organizace COMSA působí v oblasti Montecillos v městě Marcala. COMSA od roku 2005 produkuje certifikované kávy, které mají chráněné zeměpisné označení „Marcala“. Aby káva splňovala certifikaci, musí byt pěstovaná v nadmořské výšce minimálně 1100 m.n.m. v jednom z 19 měst v dané oblasti a zároveň při cuppingu získat minimálně 80 bodů ze 100.

Před pár lety v Marcale fungovalo velké družstvo, které sdružovalo velký počet farmářů. Družstvo se však rozpadlo a farmáři tak zůstali bez zpracovatelské stanice, bez které nebyli schopní kávu připravit pro export. Proto se přibližně 60 farmářů rozhodlo vytvořit společnost s názvem COMSA (Cafe Organico Marcala). Dnes má COMSA přibližně 700 členů, kteří navzájem spolupracují. Všichni navštěvují školení o hodnocení kávy – cuppingu a o agrokultuře. COMSA aktivně podporuje vzdělávaní dětí jejich členů a kromě pěstování organickýh káv šíří osvětu a podporuje organickou agrokulturu a konzumaci organických potravin. Každý týden je v Marcale trh s organickým jídlem.

  • Region: Marcala, Montecillos
  • Zpracovatelský závod: COMSA (Cafe Organico Marcala)
  • FarmářAnastacio Argueta
  • Nadmořská výška1380 m
  • Odrůda: catuai, pache, caturra, bourbon, typica
  • Zpracování: promytá metoda
  • Acidita: střední
  • Chuťový profil: hořká čokoláda, vanilka, mirabelka

Další kávy od Coffee Source

Coffee Source - Brazílie FLOR DO BAGACO

Zákazníci také nakoupili

Candycane coffee - Brazílie FAZENDA IP #2
Nordbeans - Brazílie BOTA FORA
April Coffee Roasters - Keňa MWENDIA AB

Hodnocení

Hodnocení celkem
0.0 / 5
Doporučuje
0%
0 z 0 uživatelů

Diskuze

Celkem dotazů
0
0 odpovědí

O farmáři

Farmář
7-800 malých farmářů
Země
Etiopie
Region
Sidamo
Nadmořská výška
1900 – 2050 m n.m.
Odrůda
heirloom
O farmáři