Užijte si lahodný okamžik s touto parádní kávičkou od velmi známé české pražírn The Roses. V šálku této promyté kávy z Guatemaly se můžete těšit na sladké a šťavnaté tóny kandovaného pomeranče a švestek společně s plností mléčné čokolády. Užijte si tuto lahodnou kávičku i vy!
Region Huehuetenango je proslulý svým vyvýšeným terénem a spolehlivým klimatem. Díky své poloze v místě, kde se sbíhá teplý vzduch z Tehuantepecké nížiny v mexickém státě Oaxaca a chladný vzduch z pohoří Cuchumantanes, má tento region jedinečné mikroklima. Tato atmosférická souhra zabraňuje vzniku mrazů a podporuje pěstování kávy i ve vysokých nadmořských výškách dosahujících 2 000 metrů nad mořem. Takové podmínky jsou ideální pro získání živé kyselosti a jedinečných ovocných tónů charakteristických pro tuto oblast. Pascual Jimenez patřící do druhé generace pěstitelů kávy v Buena Vista, je uctíván jako mayský náčelník pro svou moudrost a vůdčí schopnosti. Spolu se svou rodinou provozuje společnost Finca Familia Jimenez a je proslulý svou kávou Fully washed Bourbon, která je vyhlášená svými jasnými citrusovými tóny a sladkostí hořké čokolády. V této malebné krajině Pascual Jimenez a jeho rodina pokračují ve svém odkazu vynikajícího pěstování kávy, zakořeněném v tradici a udržovaném hlubokou úctou k půdě.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1600 - 1800 m n. m.