Výběrová káva Guatemala EL ZAPOTE ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny tmavé čokolády, malin a kakaa.
Naše Guatemala El Zapote pochází z regionu Huehuetenango a byla vypěstována v nadmořské výšce 1 800 metrů. Tato varieta Bourbon si prošla mokrým zpracováním, které se ukázalo také v její čisté chuti. Při ochutnávání více vzorků z Guatemaly nás zaujala chuť tmavé čokolády, kakaa a sladká chuť zralé maliny. Farma El Zapote se nachází v nadmořské výšce 1 800 metrů v regionu Huehuetenango v blízkosti hranice mezi Guatemalou a Mexikem.
Káva je zpracována promytou metodou, kdy po ruční sklizni zralé třešně putují do depulpačního stroje, kde se naruší jejich slupka a odstraní se dužina. Pod ní se stále nachází sliznatá vrstva, kterou je třeba omýt a po tomto důkladném promývání je káva rozprostřena na vyvýšené postele, kde se na slunci suší, pro dosažení optimální vlhkosti. Zároveň je pečlivě kontrolována a pravidelně převracena, aby sušení probíhalo co nejrovnoměrněji.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.
- Sběr: 3/2021