Výběrová káva Guatemala EL PAJAL z české pražírny Candycane coffee je charakteristická tóny mandlí, křížal a mléčné čokolády.
Farma „El Pajal“ dostala svůj název podle obce, ke které pozemek patří. Juliův otec Eliodoro Cano chtěl uctít obec a tak dal jejich farmě stejné jméno. Eliodoro a Julio spolu začali pěstovat kávu. Nyní však Julio zdědil farmu po svém otci, a je tedy druhou generací producentů kávy na této farmě.Pěstování kávy je hlavní zdroj příjmu pro něj i celou jeho rodinu, i když sám přiznává, že být v dnešní době pěstitelem kávy je neuvěřitelně náročné. Ale i přesto hledí do budoucnosti s optimismem a moc rád by pracoval s další generací pěstitelů, které by mohl předat své těžce nabyté zkušenosti a znalosti a věří, že společně by se jim podařilo zavést mnoho potřebných inovací.
Na své farmě se soustředí na co možná největší kvalitu produkce bez použití konvenčních herbicidů. Obzvláště různé kávové choroby jsou v posledních letech díky měnícímu se klimatu stále větším problémem. V budoucnu by moc rád investoval do stavby malé zpracovatelské stanice, což by mu ještě více pomohlo v kontrole celého procesu pěstování a zpracování kávy. Právě díky pečlivé kontrole procesů se mu stále daří zlepšovat a posouvat s kvalitou své kávy, což mu přináší i lepší zhodnocení díky vyšším prodejním cenám.
- Nadmořská výška: 1.550 m n. m.
- Producent: Julio Cano