Výběrová káva Guatemala CANAJAL z Dánské pražírny La Cabra Coffee je charakteristická tóny šťavnatých lesních plodů a hnědého cukru.
Farmář Antonio Medina zdědil v 80. letech po svém otci kukuřičnou farmu Canajal. Jeho snem ale vždy bylo pěstovat kávu, a tak se o pár let později rozhodl si svůj sen splnit a začal pěstovat kávové odrůdy Caturra a Bourbon. Díky úspěchu rozšiřoval farmu dál a v současnosti se zaměřuje na pěstování kvalitních zrnek šťavnaté kávy, jako je tato. Kolegové z pražírny La Cabra Coffee se zaměřují právě na jemné kávy s čistou chutí. I díky nim vás Antoniova káva zaujme svými ovocnými a sladkými tóny.
Sklizená zrnka jsou zpracována promytou metodou. Tato metoda primárně spočívá v tom, že samotná zrnka nejdříve projdou tzv. loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, díky čemuž se z nich odstraní slupka i větší část dužiny. Pro snadnější odstranění zbylé dužiny se zrna namáčí a nechávají se fermentovat libovolnou dobu, často i několik hodin, v tancích. Káva se dále přemisťuje do promývacího kanálu, kde se zrnka omývají s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Sklizeň: leden 2022
- Nadmořská výška: 1.700 m n.m.